Amek gamba

ngaaaaaaaaaaaaaaa, salam semuaaaaa, kikiki. sihat kan? okay bagus semua kan? kalau sakit makan ubat kay korang? okay good, hehe. hari nih kelas aku dan yang lain-2 ade amik gambar untuk dimuatkan ke dalam buku pelita, alah, neh untuk smk daha jeahh, kikikii. mula-2 amik gambar biasa jea, pastuh ade candid punya kan? actually aku kat bahagian tengah tau, candid punya pasal lha kan, aten, shami dengan aku teros pegi depan sekali, hahah. aku buat pose macam sakai siakkk, gamba nye takde sekarang, tunggu lha nanti ade mamat tuh upload, hehe




okay nak cite pasal hari nih pulak, macam biasa lha kan, hari nih jumaat masuk lambat sikit, aku g sekola macam biasa, masuk kelas jeaaa, bace buku jap, pastuh teros ade exam pendidikan agama, sikit jea soalan nya, and tajuk nya pon satu, tapi mak aihhhh, bapak ahh, segale yang aku bace tak msuk otak kot? yelah, baru nak tulis dah lupe sume, pundek betul lha kan.




then, mase rehat tadi, aku just beli air jeaaa, sebab aku memang takde selera langsung, yelah, aku teringat entry semalam, hahah. cam bod dowwwww #bace muncung ke depan then stay kelas jea dengan pasangan couple tuh, hahaa. aku macam biasa ahh, sensorang pastuh tengok kan aje ape drama dorang, kehkehhh. pastuh ade pulak si mamat tuhh dengan faris a.k.a din, dalam hati aku, dia neh time aku nak lupakan lha sebok nayang-2 muka dengan aku, aku tak tahu ah kenapa. LOL




time bm pulak aku masuk-2 kelas jeaaaa, cikgu panggil, pastuh kene sebat woooo dekat tangan, sekali libass wooooo, sampai sekarang, ade lagi merah dekat tapak tangan aku, hahah. ni lha padah nya orang yang tak siap and tak hantar buku, kehkehh, memang padan ah kan dengan muka aku, kiikiki




oh yeahhhhh, kat facebook aku in a relationship dengan hazeeq kan? hahaha, tuh aku saje jeaaa, sebab aku bosan lha, asik single jeaaaa, nak jugak in a relationship, kkehkehkeh, jangan mare yaaa you allssssssssssssssssss, kbai ~
Terima kasih bacaa entry nih : p

puasa nak dekat dah kan

heyheyyyy, pejam celik pejam celik lagi bape hari jeee nak puasa kan korang? huishhhh, kejap gila bolehhhhh, actually aku tak ganti lagi puasa aku yang lepas-2, maklum lha, aku yang sgt pemalas neh nak puasa time budak-2 neh tak puasa, memang tak ahh kan dorang kacau pastuh nunjuk-2 makanan yang boleh buat air liur meleleh kat aku, ehhh, tegugat iman kitewwww! cehhh aku cakap macam aku puasa jekan tadi kat sekolah, haha. takde lha, just cakap jee macam mana kalau aku puasa nanti, kehhkehhh.


shami membe aku gebang, bape hari jea perempuan tuh puasa, haha. aku baru jea nak puasa dengan dia, macam-2 dugaan tau tak, tak sempat bangun lha, tak sedor lha, tido mati lha, hahaha. amende entah, time aku nak puasa tuh lha berekor-2 setan datang, haha. macam-2 hal lha kan aku nehhh, kihkihhh


hari nihhh entah ape gila aku datang nak update bebanyak neh, entah ekk, idea membuak-2 nak cite kat blog milik spongebob squarepants nihhh, hahah, cite pasal katun kuning nehh, teringat eycha punya pants yang ade muka spongebob, hahaha. alah, mase kem yang aku ngntok gila tuhhhhh, ngehh. banyak bende aku nak cite nehhhh, tapi lupe pulak lha kannnn, eshhhhhh.


ohhhh, okayokay, nanti tak silap aku hari jumaat neh kitorang ade tangkap gambo, alah, tangkap gambo 1 kelas dengan cikgu tuhhhhh, pastuh ade pict candid kan kawan-2? aku taktau lha nak buat candid macam mane nanti, haha. kang belum sempat buat candid, mamat photographer tuh dah snap dulu, tuh yang aku menyampah tuhhh, nak aje aku baling camera yang dia guna tuh campak kat muka dia, hahaha, padan muka!


pastuhhhh, kitorang ade ujian pulak, ujian pemende entah cikgu cakap, tapi cikgu buat ujian senang jea, hehe. aku pon lega lha kan, sebab aku tak sedia lagi wokkkk, nak pekse-2 nehhhh, aku neh da lha pemalas nak bace buku, kehkehhh. lagi-2 time sejarah nanti, bapak ahh, aku tak boleh bayangkan nanti camne soalan nyeeee, cikgu aku tuh da lha lempem habis wa cakap lu! haha.


btw, tadi membe aku shami dengan aten kene pegi bilik kaunseling pastuh kene ceramah lha kan ape lagi, hihi, yang membe aku lain-2 tuh dorang pegi BP untuk lawatan SPBT sian aku sensorang tadi mase pegi perkare PSV dengan mase solat, mende entah prema tuhhh, time orang sembahyang kasik klua lha, neh tak, biar je dorang tak semayang #cehhh hahaa. ehhh, da lha ekkk, banyak gila aku cite, heehe. aku nak facebook-ing japp, boboiii 

Terima kasih bacaa entry nih : p

bagus gila

ngeng ngong ngeng salam semua yang ngeng ngeng, hahaha. kepale aku biol jap hari nihhhh, yelah mana tak nya, dari awal kelas smpai habis kite orang tak belajar, ade yang ponteng kelas lha, lagi-2 si eycha, haha, lepak-2 jap kat blog c, sebab aku malas nak masuk waktu bm, motif aku tak siap keje rumah lha kan, hahaha. pelajar sdaha yang cemerlang neh, hahaha


pastuh mase rehat, aku makan mee sop, hahaha, daus sebok betul dok sebelah aku, pastuh madah pulak minom air aku, ey mak ahh, elak dia habiskan jek, haha, then datang pulak si hanan dia pegi makan mee aku, ehhh, tak reti malu betul mamat sekor neh, hahaha. dah lha datang tak djemput, hahha. gurau.


time last tadi aku bual-2 jap dengan aten coticot, hehe. banyak betul yang kite orang cakap kan, sampai bekerot-2 dahi aku, wakakaa, ade lha teselit-2 pasal si zarif, saje-2 je cite pasal dia, abis dah takde topik lain yang aku nak cakap kan dengan aten , bunyi lonceng, kite orang teros kluar kelas, pegi perhimpunan, ngehehe


aku tengok kan je budak-2 nehhh dah sediakan air, sebab hari nih hari jadi si pinat tuhhh, haha. jap g si nudzul jerit amende entah, aku teros tengok depan, jap g nmpk zarif, ey mak ah! dia lagi, kan kan. hahah. dia dududk ngadap belakang, aku jerit ahhh, soh dia pandang depan, pastuh tetibe nak jeling-2 aku, hahaha. serius kelakar gila muka dia, wakakaa. ngengade pulak nak jeling-2, hahaha.


best ke tak ekkk hari nih? umm, okay lha kan, hehe. btw, hari nih aku disakiti oleh dua orang budak, serius sakit gila hati aku, walau pon dorang main-2 jeee, korang memang main-2 tapi agak ahhh wehhhh, aku ade perasaan jugakkkk, entah ekkkk, malas lha aku nak makii ke or sound, sebab aku jenis yang tak suka nak maki-2 kawan sendiri, walau pon dia tak rapat dengan aku, okay lha guysss, boboiii 
Terima kasih bacaa entry nih : p

facebook



weyyyyyyyyyyyy, nampak kan pict kat atas neh korang? laptop aku kene virus siakkkk, neh sume abg aku punya pasal lah, kimek betul lha, dia memandai je pegi bukak link pastuh aku tatau lha ape yg dia buat, mesti dia ade download adobe jadah tuh, ehhh sakai betul lha jan neh. da aku tak boleh bukak facebook, memang sial.


errrr, stres akuuuuu, epi and echaa tolong laaaaa aku, eshhh, abang aku ah neh, ehh mak ahhhh. hahah, sial lah, 


ohhh, jap g aku nak keluar, yeahhhhh, awww, tak sabar siaaaaaaa nak jumpee, umm, tu pon kalau dia pegi laaaaaaaaaa, eshhh. mintak-2 lha dia pegi, aku tatau nak update ape, facebook buat hal lak, tepakse mintak sesape tolong lha baiki balik laptop aku neh, macam mane nak ilangkan virus tuh balik, ehhh, sial!


tak sabar~
Terima kasih bacaa entry nih : p

Kem lagik

heyheyyyy, hehe, salam semua stalker, ngehehe, da bape hari aku tak update kan kan kan? sory lah, wireless umah aku rosak lha nak onl and takde ape nak cerite kat dalam belog yang dah besawang neh, ada memang ade, tapi tunggu ahad lha kan? haha. ada supriseeeee, hahaha. takde nye suprise, watpe nak bg korang suprise, bukan dapat pape pon, hahah. lek lek tenang, gurau je derrr. hehe


apa lahh, sori lha intro aku tak bape nak menjadik lah, sebab aku takde idea neh nak tulis ape, heheh. okay okay, mase hari ape entah mase tuh cikgu bgtau yang kelas KRK sampai B asal ah tak sampai kelas C ada kem bijak solat pemende entah, hahah. so esok lha kite orang kene pergi, just dua hari 1 malam jek kite orang kne tido, errrr just nak cakap tempat yang kite orang kene tido nanti macam haram, euwww, hahah


okay then tadi kat sekola takde pape yang menarik, huhu. macam biasa lah, hari-2 yang aku nampak, eychaa and the geng, membe-2 sekolahh, dan yang lain, mase agame tadi cikgu takde, aku ape lagi teros buat keje bm karangan yang cikgu soh buat mase tuh tapi aku tak buat-2, hahaha. seriusly aku dah bape minggu tak buat keje sekolah dekat rumah, dah last minit baru aku buat, bagus kan? well XD dengan cikgu bm yek cikgu halil dah byk kali kene sebat dengan rotan mak aihhhh, tebal bapak, sebab lahai, ape lagi, tak bawak buku or tak siap keje, hahah. macam-2 alasan aku bagi, kikiki.


tapi cikgu halil tuh sporting, shami couple dengan fad dia tak kisah pun, kalau dating tuh alahai, tengok je lah, hahaha. ade mase tuh shami pakai lens aku, pastuh cikgu nampak, dia cakap ''lawanya mata awak'' hahaha, aku selit jap cakap, ''tu lens saya ar cikgu!'' hahah, alah macam tak kenal aku kan, budak paling bising dalam kelas, mahupun di sekola, cehhh ayat karangan bm dohh, kahkahhh


esok hari jumaat, maybe ade something belaku kott, hahah, taktau aaa mende, kikiki. alah, esok dah teros tak balik umah, yelah, macam aku cakap kat atas tadik, yang aku ade kem, harap kem tuh best lha kan, heee. jeles neh fad ade, arghhh, amir pon same, eh sial lah, sal tak smpai C, babik -,- ops, lebih lak aku, hahahaha. kbai




Terima kasih bacaa entry nih : p

Nyanyah lebih

heyy korangggg, salam, hehe, sihat tak hari nih? titerw sihat, ngehhh, jam dah kol 4 aku tak tido lagik, ehhh bagus betul anak encik hashim neh, wakakaka, aku tatau lah nak buatpe, mate pon tak boleh nak tidoo, macam-2 masalah datang, ade yang nak carik pasal lah, tak puas hati ngn aku lah, jadah aaaa, bodoh jeeee, buat aku takde mood makin takde mood, eshhh, entah pape


okayyy actually tadi aku gadoh dengan ade aaaa, eshhh, aku tak cakap kasar, dia nak cakap #kau aku pulak dgn aku, eshhh, aku pon ape lagi, berasap aaaaaa, nak marah-2 aku sebab tak layan dia aaa apa aaa, dia kata bila aku dgn orang lain okay jee, bila dgn dia lain, ehhh, aku sebenarnya malas tau tak nak ggu hidup kau lagi, kau dah ade kawan lain, kau pegi jelah, buatpe nak chat-2 dgn aku lagik, aku bukan ape, aku nak biar dia dengan life dia, susah sgt ke nak paham? eshhh. susah susahhhhh


motherfuckaaaa! HAHA, budussss, eh ehhhh, tadi kat sekolaaa ramai beno yang tauk? adessss, si membe aku farah tewww! eshhh, nak ngolok-2 lak, aku jitat kang, haha, ade yang mereka-2 cite ahhh, yang #tutttt tanye pasal aku lah, asyik cakap pasal aku lahhh, eeeee, bohong jea tuhhh, nampak beno nipunyeeee #kite bako jeeeee!! haha, ape pon tak boleh ahhhh :p


ngengggg, aku skang neh tengah walling dengan #aten coticott hehe, apa entah yang dia buat, pagi-2 tak tido lagik, yang si #echa chaa dah membute gaknye dengan dia punya tonggek tuh, kahkahh. jangan mare :p okay lah kawan-2, puasa pon tinggal lagi 2minggu jekan? huishhh, sekejap gila lah, hee. tapi best lahhhh :)


da lahhh, aku nak sambong dengan facebookkk, ngehhh, bye 
Terima kasih bacaa entry nih : p

Camping

yeahhhh, salam sume, sihat tak? sihat tak? aku tak sihat neh, sakit tekak and batuk-2, sakit gilaa okay, hihi. oh yee, petang tadi aku balik dari camping, 3hari2malam dekat sekola, ramai aa jgak yang join, dalam seratos lebih. aktiviti pon best, tapi yang tak best kena denda lah, nak tahu camne kite orang kene denda? okay macam neh, mula-2 korang sujud, pastuh tgn korang tuh letak dekat belakang, buat sampai setengah jam okay? haha. sakit dohhh, try lah buat eh? kalau kena denda time redup takpee, neh time panas terik pukul 12 tuh, tak jadi BBQ ke bontot? HAHAA


hari pertama- first kite orang pasang khemah, yang best, mase tengah malam kite orang buat burung pungguk, tahu tak amende alah tew? HAHA. burung pungguk neh yang korang kene duduk sorang-2, and kene jalan sorang-2 tapi mate korang kene tutup dengan kain hitam, sumpah memang tak nmpk, bila time kena tinggal sorang-2. aku duduk dekat tengah padang, sumpah aku tak takut, haha. nyanyah akak-2 yang ajak aku g datang rumah dia, konon nye hantu letewwww! kehkehhh, kena masuk dalam ape entah, da lah ade air, euwww, kasut sume basah, eee, eee, haha. dengan kotor-2 macam tuh korang ingat kite orang mandi ke? tak okay, tunggu esok pagi bru boleh mandi, eshh eshh, kite orang salin baju, tapi aku tatau pulak yang lain tuh salin ke tak, hahaha. -to eycha- pakwe kau 3hari tak tuka underwear, kahkahkahhhh.


hari kedua-suara aku dah mula hilang, macam jantan pon ade, besar nak mampos boleh? haha. okay pagi-2 dah kena bangun, kite orang stiap kumpulan kene buat kawad, alahai, lelaki kumpulan aku sume lembik-2 boleh? suara lahaiiiiii, macam pondan, wakaka. aku pakkal je suara hilang, kalau tak dah jadi komanderrrr, lol. then, kite orang buat aktiviti mende tah, banyak yang aku tak ingat lah sebab asyik kena denda jaa, yalah sume kepale ke bawah, mana tak lupa, kehkehh


hari ketiga- kite orang buat sukaneka, sumpah best, haha.faiq tak boleh bla! HAHA, tendang bola tapi tak masuk wakaka. tapi dalam group aku, aku yang dapat golkan sekali, dengan bangge nye aku cakap dekat dywg, wellllllllllllllll, hahaha. sume cakap nasib jetewww! eh manada lahhh, betul-2 tuh, haha. pastuh dah habis tuh ade majlis penutup, penyampaian hadiah sume, kumpulan aku just dapat tempat kedua, dalam acare ape enta, huhu. 1 jeee. and then ade penyampaian hadiah untuk -peserta lelaki dan perempuan terbaik- yang lelaki tuh faizul membe aku yang dpat, yang perempuan nak tahu sape? kehkehh, yang perempuan tuh aku lha yang menang, haha. tak caye? aku pon actually tak caye bila daus sebut name aku #btw daus jd MC. maybe aku sorang je ketua perempuan bagi setiap kumpulan tuh, yang lain sume lelaki, haha. well aku kan BRUTAL, kakhkahkah


kesimpulan-camping neh mmg best cume yang tak best mase kene denda, serious macam cb cg tuhhhh, berasapp jeee aku kan, haish


okay all bye, kehkehh 
Terima kasih bacaa entry nih : p

Hari malang

heyhey korang, assalammualaikumm, huhuh. hari nih hari jadi aku rite? hoho. okay tadi macam biasa lah siap-2 sume g sekolah, huhu. so ade lah yang wish aku, and aku terharu ade dak-2 yg ingat birthday aku, huahuahua! okay then, hazeeq dah warning aku, tunggu balik nanti aku akan dapat hadiah, and i was like, haish, mesti tepong, haha


and tadi mesti balik, aten and shami dah pegang aku kuat-2, aku unn jerit dah macam orang gila, nak lari takot dywg keja, huhu. so dywg tgu ape tah, aku call bapak aku jap, pastuh! PAP! hamek kauuu, air mencurah-curah atas kepale, pastu! PAP lagi! tepung lak dywg baling, hahahaha. siotttt dorg neh kene kan aku, jap g bapak aku terus sampai dengan muka masam sebab actually dia tak suka, hahaha. sampai rumah aku terus masuk mandi, memang geli gila lah dengan tepung and baju yg basah kuyup tuh, wakaka


ehh, tengah update neh tetibe mak aku balik dengan bawak kek!!!! haha, aku ingatkan dywg tak igt, hehehehe. korang nak kek tak? nak tak? okay wall aku cakap nak kek kay? esok aku bawak, hahaha. tu unn kalau nak ;p aku cakap dengan mak aku nak hadiahhhhhhhhh, huhuhuh.


eh eh, btw mase aku nak otw balik tadi shami tetibe kluar kan hadiah dari beg, haha! i was like ''YA ALLAH'' haha, wat susah2 jeeeee, hehe. btw thanksssss kepada kawan-2 aku yang wish aku HAPPY BIRTHDAY dekat sekola atau pun dekat facebook, huhu. im very apreciatte it so much, huhuhu. sory kalau salah eja, aku main hentam jeaaaaaaa. k kawan2 baiiii.


love from,
ezwani :)
Terima kasih bacaa entry nih : p

Saengil Chuka Hamnida

Ngehngehngeh, assalammualaikum u'osllllllll, hikhik! dengan rase bangge diri and gedik yang teramat aku ucapkan selamat hari jadi kepada diri sendiri, heehe. hari nih 5 julai lahhhhhhhhhhh, takpe-takpeeee, hehe. To kawan aku yang dah wish thanksss, hikhik. btw hadiah takde kewww untuk titerwww? kehkehkeh. gurau jee, wish dah cukup untuk aku, tapi kalau ade sape nak bagi hadiah kire advance lha kan, hehe.


ingatkan tahun neh dapat bear besaoooo tapi takde sape nak bagi, haha. pakwe unn takde nak bagi kebenda nya kan? hehe, sokayyy lahhhh. ade sesape volunteer nak bagi bear besaoo tak? kalau bagi terima kasih lahhhhh, hahhhaa.


actually aku takut nak datang esokkk, sebab? sebab ramai gila nak attack aku dengan tepung and telur, aishhh, seumur hidup aku memang tak penah kene tepung and telur mase birthday, hahaha. adesss nak datang ke taknak ekk, tak datang kang mak aku memekak lak, tepakse lah aku datang, ades.


btw,










AKU NAK HADIAHHHHHHH!! HAHAHAA

Terima kasih bacaa entry nih : p

mimpi

hai guyssss semua, apa khbar sihat? da makan ke belum? hahaha. banyak nah soalan nye. ehh dah aku nak cite pasal mimpi aku malam tadi, hihihi. shoo shweeettt, hikhik.okay okay, macam neh, mimpi aku, aku datang majlis kejadah ape tah yang bebel-2 tuh, haha. then, ade satu game, ramai yang main, ade sorang mamat ''korea'' okayyy, dia pegang domo, pastuh aku tego dia, ''eee, domo, nak nak!'' hahaha, dia bagi aku tapi aku taknak, pastuh aku blah dari situ. then then, aku carik dia kat kedai baju, dia main sembunyi-2 taoo, pastuh bila aku dah jumpa dia, dia teros pegang tangan aku and bagi domo tuhhh, yang paling harok sekali bilaaa! mak aku jerit suruh bangun -.-'' pehh baru nak berdating, hahahahha. #macam bodo


aku tahu korang kate aku merepek kan? wakaka, tapi ce bayang kau dapat mimpi ceni? taknye kau cakap dalam hati mintak2 jadi betul? hahaha. mak aku lahhhh buat kacauuuu, hahaha.


tuka topik-- kay esok dah sekola, keje agame aku tak sentuh lagik, math lagi campur dengan     karangan bm, bapakkkkkkkkkkkk aaaaaaaaaaaa, tak cam banyak lak, huhu. esok dah masuk 4julai, hari selase 5julai birthday akuuuuuu, aaaaaaaaaaaaa abis aaa aku camni, haha. aku taknak telur nokkkkkkkkkkkkkkk, eee busuk gila, wekk :p


emm, online facebook tapi bosan tahap ape da nih, takde sesape nak chat dengan aku, hahaha. cam bodo. btw aku rinduuu seseorangggggggg, walaupon dia sakitkan hati aku dulu, hahahaha. pe gune sehhhhh, harap dapat mr right yang betul-2 right untuk aku, huhuhu. alaaaa, hari jadi nak dekat dah, pakwe takdeeee, tak dapat bear besar. hahahahaha.


okay lahhh, mende tah aku taip pepanjang neh, huhu. BAI
Terima kasih bacaa entry nih : p

Hari nih

hoyhoy, salam allsss
da bape hari dah aku tak update, hihi
malas laaaaa nak onlineeee, bukan ade pape pon kan
facebook lagi lah membosankan, herrr
bila aku da nak off ade je yang bahi chat lah ape la, hahaha
macam bodo! hahaa
da lah nak tuka tajuk
okay hari nih memang takde function langsung kay
hang pon takde, keluar lagi lah
*same je en? haha
lantak ah! haha, dok umah lagi bagus kott :p
oh yea, aku ade masuk kem untuk unit berunifom
hari jumaat, sabtu dengan ahad
tak online lagik aku kan, hahaha
frend request aku pon aku malas nak app
nak bunuh diri lah! hahahaha
tak pasal kan, sebab aku tatau nak taip ape lagi dah ni
okay lah, takde ape yang nak dicite an
huhu

bai


Terima kasih bacaa entry nih : p